Rusya: ABD’nin Suriye’deki teröristleri eğitmesinin nedeni bize karşı koymak

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD’nin Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında teröristleri Rusya’ya karşı koymak için eğittiğini söyledi.

Rusya: ABD’nin Suriye’deki teröristleri eğitmesinin nedeni bize karşı koymak

Klintseviç, Rusya Savunma Bakanlığı’nın, ABD’li uzmanların Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında, aralarında DEAŞ'lıların da bulunduğu 'Yeni Suriye Ordusu' isimli yeni bir silahlı gruba eğitim verdiğini duyurduğu açıklama ile ilgili yorumda bulundu.

Klintseviç “ABD bunu 80’li yıllarda da yapmıştı. Savaş sırasında Afganistan’da teröristleri hazırlayıp Sovyetler Birliği’ne karşı gönderiyorlardı. Bütün bu olanlar ABD için zamanın durduğunu gösteriyor. Bugün Rusya’yı her türlü şekilde karşı koymanın mübah olduğu en büyük jeopolitik düşmanları olarak görüyorlar, tıpkı 30 yıl önce Sovyetler Birliği’ni gördükleri gibi” ifadelerini kullandı.

Klintseviç, ABD Başkanı Donald Trump’ın da cepheleşmeyi önlemeye çalışıyor olabileceğini belirterek “Ancak görünen o ki Amerikan siyasi sistemini değiştirmeye gücü yetmiyor. ABD, teröristleri eğitmeye devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Sputnik

Tüm Dünya haberleri için tıklayın